måndag 8 mars 2010

Den oförglömliga matchen!

Jag sitter på min plats som vanligt, där jag suttit ett antal säsonger och sett segrar som smakar sött, förluster som svider i hjärtat, där jag sett karriärer ta slut och superstjärnor skapas.

Det är första förlängsningsperioden i sista och avgörande matchen mellan Frölunda Indians och HV71. Alla vet att deras lag bara är ett skott ifrån sm-guld. Det är en intressant match såhär långt fast det bara står 0-0 jag ska Berätta kortfattat vad som har hänt.

Första perioden: Frölunda börjar defensivt, likaså gör hv, det är så defensivt att ingen rör pucken förräns 13.29 in i perioden, då dommaren ramlar och råkar putta till den, för direkt efter första tekniken har båda lagen ställt upp sig på blå och väntat på nationalsången som uteblivit av någon anledning. Så ungefär 7 minuter in i matchen tar någon modig krake micken och brister ut i sång, dock sjunger han fel sång och drar iväg med "Waterloo" av abba, killen säger i micken att han inte kan någon annan sång och ett sus av besvikelse går genom publiken, killen får en lapp med nationalsången som skrålar iväg, när väl han skrålat klart går hv till anfall och då står klockan på 15.43, dom får iväg ett skott som Honken missar men som tur var sätter stolpen. Inget annat av intresse händer denna perioden.

Skott : 0 - 3
Utv min: 0-0

Andra perioden: Nu tekar båda lagen, Joel mot Johan, Lundqvist mot Davidsson , 20 mot 76, Joel vinner tekningen och skjuter ner mot Stefan Liv som inte är vaken alls, pucken tar på benskyddet och STEFAN BLIR LIVRÄDD slår en kullerbytta och bryter nacken, HV71's andra målvakt får hoppa in som för dagen är Gusten Törnqvist, inlånad från Frölunda pga sjukdom i HV's lag, Gusten blir eld och lågor över att få stå en match igen och hoppar glatt in.

Inget nämnvärt händer förräns i power-breaket då Honken halkar och skär sig på sin egen skridsko(?) och måste bäras ut på bår, Frölunda har ingen målvakt och måste spela resten av perioden med 6 utespelare. Janne Karlsson i HV's bås skrattar gott, tyvärr för HV så skjuter dom 10 skott i stolpe/ribba och får gå av utan mål.

Skott : 6-12

Utv min: 0-0

Tredje perioden:

Frölunda kommer ut på isen med en ny målvakt, ingen känner riktigt igen honom förräns speakern roppar ut att Tommy Salo klättrat ner från läktarplats och tagit över första spaden i indianerna. Man hör ett gallskrik från HV's bänk "ÖH TJOCKIS DIN JÄÄÄÄÄÄÄÄÄVEL!!"
och Per Ledin som inte gjort ett byte på hela matchen hoppar in och skrinner efter Salo, Blomdahl hinner precis ut från bänken för att tackla ner Ledin, ett slagsmål bryter ut tillslut står båda spelarna i bara suspensoaren och slåss, det blir blodigt och vidrigt men tillslut får båda spelarnas mammor komma ut på isen för att lugna ner dom. Ledin får match penalty, likaså Janne Niskala i Frölunda, dommaren tror att det är Niskala som slagits eftersom han har lagt Niskalas enorma helikopterplatta på minnet från OS när han och familjet satt och skrattade gott åt den. Niskala blir ursinning och svär på finska. Perioden spelas av från båda parters håll och inget verkar vilja göra något, Tomi Kallio försöker göra en repris från 2003 och skjuter utifrån sidan men Gusten plockar den lätt.

Skott : 1-0
Utv min: 60-60

Medans jag skrivit har den fjärde perioden spelats klart och vi har fått ett avgörande, ett mycket överraskande.

Fjärde Perioden.
När Frölunda kommer ut inför sista perioden är dom inte bara en utan två man kort. Christian Bäckman verkar inte kunna komma ut på isen av någon anledning och nervositeten sprider sig bland supportrarna.

5 minuter in i perioden avgörs matchen och det går till på detta vis.

Frölunda missar i ett byte och spelar en man kort då någon börjar banka på plexiglaset som står där Frölunda går in på isen. Det är Christian Bäckman som äntligen lyckats ta sig ut, han har blivit mycket stor och ser nästan lite full ut.
Bäckman ranglar ut på isen och ramlar framför HV's målvakt, Domarna skrattar så mycket så dom ramlar hela bunten, Bäckman får en pass och det döms ingen offside eftersom domarna ligger på isen och gapskrattar, Bäckman tar pucken och åker rätt in i Gusten, Pucken glider över mållinjen och nu har domaren vaknat, han skrinnar fram och dömmer mål och ett stort jävla jubel bryter ut bland Frölunda supportrarna. Då kommer den riktiga Bäckman in på isen och tar mikrofonen och skriker "VI HAR EN BEDRAGARE I ARENAN" det blir dödstyst och bedragaren tar av sig hjälmen, där står han i egen hög person,

RONNIE SUNDIN!

Inga kommentarer: